مخالفت واکسیناسیون اجباری با رویه حاکم اسلامی در نهج البلاغه
🔴مخالفت واکسیناسیون اجباری با رویه حاکم اسلامی در نهج البلاغه
✍️دکتر جواد جاویدنیا دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی
🔹عهدنامه مالک اشتر یکی از پربارترین رهنمودهای امیرالمومنین برای حاکمان اسلامی در تمام اعصار است. دقت در بخشهایی از این نامه (با ترجمه آیتالله مکارم) کافی است تا اشتباه دولت انقلابی در واکسیناسیون اجباری کاملا عیان شود:
🔸(و تصمیم ناگهانی مگیر) هرگز مگو من امیرم; امر میکنم و از من اطاعت میشود که این، موجب دخول فساد در دل تو و ضعف و خرابی دین و نزدیک شدن دگرگونیها (در قدرت تو) است (اقناع اجباری مخالفان؟)
🔹باید محبوبترین کارها نزد تو اموری باشد که در جهت رعایت حق از همه کاملتر و از نظر عدالت شاملتر و از نظر رضایت عمومی مردم جامعتر باشد، زیرا خشم توده مردم خشنودی خواص (اقلیت پرتوقع) را بیاثر میسازد; اما ناخشنودی خاصان با رضایت عامه مردم بخشوده و جبران پذیر است. (برای رضایت وزیر بهداشت و عده ای از خواص مقلد کورکور سازمان بهداشت جهانی 30 درصد واکسن نزده ها را تحت فشار قرار دادن؟)
🔸در تصدیق سخن چینان شتاب مکن، زیرا سخن چین خیانت پیشه است، هرچند در لباس ناصحان ظاهر شود. (تصدیق سخنان سخیف بدگویان در مورد مخالفان واکسیناسیون اجباری)
🔹بدترین وزرای تو کسی است که پیش از تو وزیر «زمامداران شرور» بوده و در گناهان آنها شرکت داشته است. چنین کسی هرگز نباید محرم اسرار تو باشد. آنها معاون گنهکاران و برادران ستمکارانند. (اکثریت کادر درمان و کمیته علمی کرونا و ستاد کرونا کسانی هستند که سوءمدیریت آنها در زمان روحانی نقش عمده در بر زمین ماندن منویات مقام معظم رهبری و بدتر شدن مدیریت کرونا در کشور و تبدیل آن به مساله اول کشور نقش داشته اند)
🔸بدان هیچ وسیلهای برای جلب اعتماد والی به (وفاداری) رعیت بهتر از احسان به آنها و سبک کردن هزینهها بر آنان و عدم اجبارشان به کاری که وظیفه ندارند نیست، بنابراین در این راه آن قدر بکوش تا به وفاداری رعایا درباره خود خوش بین شوی، زیرا این خوش بینی، خستگی و رنج فراوانی را از تو دور میسازد (انجام واکسیناسیون با واکسنهای دارای مجوز اضطراری و عوارض مهم و بعضا ناشناخته وظیفه مردم است؟)
🔹با دانشمندان، زیاد به گفتگو بنشین و با اندیشمندان نیز بسیار به بحث پرداز (و این گفتوگوها و بحثها باید) درباره اموری (باشد) که بهوسیله آن، امور بلاد تو اصلاح میشود و آنچه را پیش از تو باعث پیشرفت کار مردم بوده است برپا میدارد. (با چند نفر از متخصصان مخالف واکسن و کرونا هراسی به بحث نشسته اید که راهکارهای نوآورانه برای کرونا دارند؟ شما که قاضی هستید چگونه با شنیدن استدلالهای یک طرفه وزارت بهداشت که ضعف تخصص آن در موارد مختلف اثبات شده است، مردم را اجبار به واکسیناسیون با واکسنهای نامطمئن خارجی کرده اید؟)
🔸در انتخاب این منشیان هرگز به فراست و هوشیاری خود، و اعتماد شخصی و حسن ظن خویش قناعت مکن، زیرا افراد (فرصت طلب) برای جلب توجّه زمامداران به ظاهرسازی و خوش خدمتی میپردازند در حالی که در ماورای این ظاهرِ جالب هیچ گونه خیرخواهی و امانت داری وجود ندارد. آنها را از طریق مقاماتی که برای حاکمان صالح پیش از تو داشتهاند بیازمای ... برای هر بخشی از کارهایت رئیس و سرپرستی از میان آنها انتخاب کن; کسی که کار مهم او را مغلوب و درمانده نسازد و کثرت کارها پریشانش نکند و (باید بدانی) هر عیبی در منشیان مخصوص تو یافت شود که تو از آن بیخبر بمانی مسئول آن خواهی بود. (اظهار بی اطلاعی جناب رئیسی از کنه نظرات مخالفان واکسیناسیون اجباری و کروناهراسی رافع مسئولیت ایشان نیست)
🔹برای کسانی که به تو نیاز دارند وقتی مقرر کن که شخصاً (و چهره به چهره) به نیاز آنها رسیدگی کنی و مجلسی عمومی و همگانی برای آنها تشکیل ده (و در آنجا بنشین و مشکلات آنها را حل کن) در آن مجلس برای خدایی که تو را آفریده است تواضع کن و لشکریان و معاونانت اعم از پاسداران و نیروی انتظامی را از آنها دور ساز تا هر کس بخواهد بتواند با صراحت و بدون ترس و لکنت زبان، سخن خود را با تو بگوید زیرا من بارها از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) این سخن را شنیدم که میفرمود: «امتی که در آن حق ضعیف از زورمند با صراحت گرفته نشود هرگز روی قداست و پاکی را نخواهد دید (و آرامش از آنها رخت برمیبندد). سپس خشونت و کندی و ناتوانی آنها را در سخن، تحمل کن و هرگونه محدودیت و تنگخویی و استکبار در برابر آنها را از خود دور ساز (تا بتوانند حرف دل خود را بگویند). خداوند با این کار، رحمت واسعه خود را بر تو گسترش خواهد داد و ثواب اطاعتش را برای تو قرار میدهد. (آیا این همه متخصص و مردم معترض ارزش ندارند که حرف آنها را بشنوید؟ مگر امام جامعه نخواستند که حرف نخبگان را هم بشنوید)
🔸هیچ گاه خود را در زمانی طولانی از رعایا پنهان مدار، زیرا پنهان ماندن زمامداران از چشم رعایا موجب نوعی کم اطلاعی نسبت به امور (مردم و کشور) میشود و آنها را از آنچه نسبت به آن پنهان ماندهاند بیخبر میسازد در نتیجه مسائل بزرگ نزد آنان کوچک و امور کوچک در نظر آنها بزرگ میشود، کار خوب، زشت جلوه میکند و کار زشت، خوب; و حقّ و باطل با یکدیگر آمیخته میشود. (و به یقین تدبیر لازم برای امور کشور در چنین شرایطی امکان پذیر نیست) زیرا والی فقط یک انسان است، اموری را که مردم از او پنهان میدارند نمیداند و حق، همیشه علامتِ مشخصی ندارد و نمیتوان همیشه «صدق» را در چهرههای مختلف از «کذب» شناخت (وانگهی) تو از دو حال خارج نیستی: یا مردی هستی که آمادگی برای سخاوت و بذل و بخشش در راه حق داری، بنابراین دلیلی ندارد که خود را پنهان داری و از عطا کردن حقِ واجب خودداری کنی، و فعل کریمانهای را که باید انجام دهی ترک نمایی، یا مردی بخیل و تنگ نظر هستی در این صورت (هنگامی که مردم تو را ببینند و این صفت را در تو بشناسند) از بذل و بخشش تو مأیوس میشوند و دست از تو برمیدارند. (وقتی ملاقاتهای شما برنامه ریزی شده باشد حق و باطل کرونا و واکسیناسیون در هم آمیخته می شود و چه بسا به نیت قربه الی الله برنامه دشمنان را در کشور اجرا کنیم و به آن افتخار هم کنیم)
🔹هرگاه رعایا نسبت به تو گمان بیعدالتی ببرند عذر خویش را آشکارا با آنان در میان بگذار و با بیانِ عذر خویش گمان آنها را نسبت به خود (درباره آنچه موجب بدبینی شده) اصلاح کن، زیرا این امر از یک سو موجب تربیت اخلاقی تو میشود و از سوی دیگر ارفاق و ملاطفتی است درباره رعیت و سبب میشود که بیانِ عذر خود، تو را به مقصودت که وادار ساختن آنها به حق است برساند. (جناب رئیسی 30 درصد واکسن نزده ها نسبت به شما و دولتتان با واکسیناسیون اجباری گمان بی عدالتی دارند چرا صریح با مردم سخن نمی کویید؟)
🔸از منّت بر رعیت به هنگام احسان، شدیداً دوری کن و (همچنین) از افزون شمردن کارهایی که انجام دادهای خودداری نما و نیز از اینکه به آنها وعده دهی سپس تخلف کنی برحذر باش، زیرا منّت گذاردن، احسان را باطل میسازد و بزرگ شمردن نعمت نور حق را میبرد و خلف وعده موجب خشم خدا و خلق است; خداوند متعال میفرماید: «نزد خدا بسیار خشم آور است که چیزی را بگویید که انجام نمیدهید» (به مردم قول دادید که واکسیناسیون اجباری نیست و اقناعی است اما خلف وعده می کنید؟)
🔹از عجله در کارهایی که وقتش نرسیده است جداً بپرهیز و از کوتاهی در آن کارها که امکانات عمل آن فراهم شده خودداری کن، از لجاجت در اموری که مبهم و مجهول است بپرهیز و (نیز) از سستی در انجام آن به هنگامی که روشن شود برحذر باش. (آری) هر امری را در جای خویش و هر کاری را به موقع خود انجام ده. (چرا قبل از ایجاد شفافیت در اثربخشی واکسنها و عوارض آنها در امری که مبهم و مجهول است با مردم لجاجت می کنید؟)
💠✍️کانال #دکتر_جاویدنیا
🆔 @Dr_Javidnia