مسابقه بصیرت: مصداق یابی فرمایشات رهبری در وظایف مجلس
🔴مسابقه بصیرت: مصداق یابی فرمایشات رهبری در وظایف مجلس
🔹تک تک کلمات و اشارات موجود در بیانات امام خامنه ای در دیدار با نمایندگان مجلس حائز اهمیت است. اما نکته ای که باید ذهن نمایندگان مجلس انقلابی را برای انجام بهتر وظایف و جبران خطاهای احتمالی و ذهن انقلابیون را برای مطالبه گری در راستای فرمایشات معظم له و به ویژه تعیین اولویت مسائل کشور که مجلس باید به آن بپردازد مشغول کند، آن است که این بخش از اشاره های صریح امام جامعه آیا به مصادیق مشخصی از رفتارهای دو ساله مجلس و ارکان برمی گردد یا خیر؟
💥البتّه هیچ کس نمیگوید مال دنیا بد است یا منصب دولتی یا خدمتگزاری یا هر چه، چیز بدی است؛ نخیر، اینها هیچ کدام بد نیست؛ نه مال دنیا بد است، نه منصب بد است، نه آبروی اجتماعی بد است؛ اینها همه خوب است ... بحث این است که یک وقتی یک وظیفهای برای انسان پیش میآید که سر راه آن وظیفه یکی از این خواستهها قرار میگیرد؛ آنجا است که باید پا گذاشت روی این خواستهی نفْس؛ «ازخودگذشتگی» یعنی این.
بایستی سعی کنیم خطا نکنیم، اشتباه نکنیم. دشمن بیش از آنکه به تواناییهای خودش امیدوار باشد، به خطاهای ما امیدوار است؛ [اینکه] ما یک اشتباهی بکنیم، به قول نظامیها پهلو بدهیم به دشمن. شما با دشمن روبهرو هستید دیگر؛ اگر غفلت کردید، دشمن دُور زد شما را، از پهلو به شما حمله کرد، هیچ کار نمیتوانید بکنید.
💥مشکلتر از انقلابی بودن و گرایش انقلابی داشتن، انقلابی ماندن است؛ چه فرد، چه جمع، که کلّ مجلس باشد.
💥یک مسئله، مسئلهی مسئولیّتپذیری است؛ قانونی را تصویب میکنید، اگر به نظرتان این قانون، قانون خوبی است و باید تصویب میشده، محکم بِایستید، بگویید بله، من این را تصویب کردم؛ بله، ما تصویب کردیم.
💥یکی دیگر از شاخصها مردمی بودن است؛ مردمی بودن یعنی چه؟ مردمی بودن یعنی با مردم عادی معمولی مخلوط شدن، نشست و برخاست کردن، هم گوش شنوا برای شنیدن حرف مردم داشتن، هم زبان گویا برای روشن کردن ذهن مردم داشتن.
💥اینکه میگوییم «مردمی»، مردمی، فقط این نیست که ما مثلاً فرض کنید که همین طور مدام شعار طرفداری از مردم بدهیم؛ نه، باید به مردم کمک کنیم؛ «کمک»، هم شنیدن حرف آنها است، هم اجرا کردن خواستهی آنها است در صورت امکان، هم روشن کردن ذهن آنها است در صورت وجود اشکال و عدم امکان.
💥دنبال حلّ مشکلات اساسی کشور بودن؛ یعنی واقعاً اساسیترین مسائل را نگاه کنید، آنها را [دنبال کنید]. من به تعبیر بهتر بگویم، در مسائل کشور، مسائل اصلی وجود دارد، مسائل فرعی وجود دارد؛ تا وقتی مسائل اصلی پیش پای ما است، نوبت به مسائل فرعی نمیرسد. سراغ مسائل فرعی رفتن در حالی که ما مسائل اصلی را جلوی چشم داریم، جایز نیست. دنبال حلّ مشکلات اساسی و مسائل اصلی باشید؛ اصلی ـ فرعی کنید موضوعات را...
💥یکی از شاخصههای نمایندهی انقلابی این است که با عموم مردم، با عامّهی مردم همراه است امّا عوامزده نیست... همراهی با مردم، غیر از عوامزدگی و جَوزدگی و تحت تأثیر "های و هو" قرار گرفتن است؛ نه. یکی از مهمترین خصوصیّات امام (رضوان الله علیه) همین بود؛ اگر یک وقتی یک نظری داشت که همه با او مخالف بودند و او معتقد بود که این نظر، نظر الهی و شرعی و درست است، میایستاد؛ میگفت همهی دنیا [هم] با من مخالف باشند، باشند. قرآن هم همین دستور را به پیغمبر میدهد: وَ اِن تُطِع اَکثَرَ مَن فِی الاَرضِ یُضِلّوکَ عَن سَبیلِ اللَه؛ این مطلب بارها در قرآن تکرار شده.
💥نمایندهی انقلابی آن کسی است که جَوزده نمیشود. شما یک قانون را تصویب کردید، به نظر شما قانون درستی هم بوده، یک عدّهای مخالفت کردند، البتّه طبیعت کار این است که نگاه کنید ببینید آیا این مخالفین منطق درستی دارند یا ندارند؛ اگر منطق درستی داشتند البتّه میپذیرید، اگر منطق درستی نداشتند بِایستید؛ بگویید بله، من تصویب کردم این قانون را، پایش هم میایستم. اینکه در سایتها و در فضای مجازی و مانند اینها علیه ما، علیه مجلس، علیه این مجموعه، علیه این قانون جنجال کنند، نباید شما را به زانو دربیاورد؛ یکی از خصوصیّات نمایندهی انقلابی این است.
💥پایبندی به قانون اساسی. یکی از مسائل بسیار مهم در کار مجلس، پایبندی به قانون اساسی است؛ آن مواردی که قانون اساسی تکلیفی معیّن کرده، حتماً رعایت بشود. این قانون اساسی نباید حتّی اندکی مخدوش بشود. حالا البتّه تکلیف انطباق با قانون اساسی با شورای نگهبان است امّا خود شما هم یک مواردی را میتوانید [بررسی کنید]؛ حالا اینها مثالهایی هم دارد...
💥یک توصیهی دیگر مسئلهی طرح است؛ خب شما یک خلأیی را احساس میکنید، دولت هم لایحهای نداده یا ندارد و نمیدهد، کمااینکه اتّفاق افتاد؛ یک وقتی یک مجلسی همین چند سال قبل از این، مدّتی از تشکیل مجلس گذشته بود به بنده مراجعه کردند، شکایت کردند، گفتند دولت اصلاً لایحه نمیدهد به ما؛ هیچ لایحهای در طول پنج شش ماه نیامده. خب یکی از وظایف مجلس همین است دیگر؛ وقتی که یک مسئلهی لازمی وجود دارد، لایحهای هم وجود ندارد باید طرح [تهیّه کند که] جزو حقوق مجلس است؛ جزو هم حقوق مجلس است، هم وظایف مجلس است که باید طرح تهیّه کند...؛
💥یک توصیهی دیگر ما مسئلهی تبیین رسانهای است؛ حالا شما میگویید رسانهی ملّی، خیلی خب رسانهی ملّی یک وظیفهای دارد، گاهی میکند، گاهی هم ممکن است نکند امّا خود شما هم وظیفه دارید. شما یک قانونی تنظیم میکنید، روی آن کار میکنید، مطالعه میکنید، با سر و صدا و هیاهو تصویب میکنید امّا به مردم توضیح نمیدهید که این قانون چیست و چرا تصویب شده. خب وقتی توضیح نمیدهید، یک عدّهای فرصت پیدا میکنند علیه آن قانون بنا کنند جوسازی کردن، هیاهو کردن و شما را از تصویب این قانون پشیمان کنند؛ این است دیگر. بنابراین تبیین رسانهای قوانین هم یکی از کارهایی است که خود شما مجلس بایستی انجام بدهید.
🔺پ.ن: حقیر با اطلاعات محدودی که دارم، جز در چند مساله مهم مورد دیگری را سراغ ندارم که این بیانات به آن مربوط شود:
اول: مذاکرات هسته ای و ضرورت عدم عبور از خط قرمزهای تعیین شده رهبری
دوم: کنار گذاشتن مجلس از موضوعات مهم منع ترددها و محدودیتهای گسترده کرونایی و وضع مجازات برای اجباری کردن واکسیناسیون و عضویت در معاهدات بین المللی کواکس و پاندمی و ... بر خلاف قانون اساسی انفعال در قبال موضوع دائمی کردن ستاد کرونا طبق خواسته سازمان بهداشت جهانی و سکوت در قبال برخوردهای امنیتی با مخالفان واکسیناسیون اجباری
سوم: عقب نشینی از مصوبه مجلس در خصوص تصویب اصل هشتاد و پنجی طرح صیانت و موکول کردن ساماندهی فضای مجازی به ارائه لایحه از ناحیه دولت و یا تصمیم فضای مجازی با هیاهوی خبری
چهارم و مهمترین محور: اصلاح بودجه و جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی و عدم توجه به هشدارهای اقتصاددانان انقلابی به تبعات حذف ارز ترجیحی و آزادسازی قیمتها در شرایط تورمی کشور و تحت بمباران تبلیغاتی سلاح افزارهای تبلیغاتی بیگانه بدون توجه به هشدار مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه شکست تحریمها با شکست تحریف ممکن است، نه افزایش یارانه و یارانه بگیران بر خلاف عزت و مصلحت ملی و سوق دادن کشور به سمت شرایط ضدامنیتی و بی ارزش کردن هر روزه پول ملی کشور و تشدید شکاف طبقاتی و انفعال در مقابل اقدامات دولت.
💠✍️ #دکتر_جاویدنیا
🆔 @Dr_Javidnia